Dragii mei,

Probabil ca multi dintre dumneavoastra asociati imaginea mea cu cea a emisiunii High Life si tocmai de aceea as vrea pe scurt sa ma prezint.

Am absolvit facultatea de Relatii Economice Internationale din cadrul ASE Bucuresti, promotia 1998, in prezent fiind doctorand in Economie Mondiala. Dupa absolvirea facultatii am lucrat ca broker, fiind fondator al Societatii de Valori Mobiliare Moninvest. Ulterior, am dezvoltat propria editura si tipografie, initiindu-ma practic in business.

Asa a venit pasiunea pentru jurnalism. In 2004 am urmat cursurile Colegiului National de Aparare si in acelasi an am infiintat cu parteneri din Anglia cotidianul de limba engleza “Bucharest Daily News”. Am creat o rubrica in ziar intitulata “Profile of the week”, interviuri realizate in mare parte cu expati, persoane care au dezvoltat afaceri de succes in Romania. Am cunoscut oameni extrem de interesanti si la un moment dat m-am gandit ca aceste interviuri ar fi mult mai captivante daca ar fi televizate.

De la gand la fapt a fost doar un pas.

Postul B1 TV, prin Bobby Paunescu si Boby Marinescu au avut incredere in proiectul “High Life” si m-au lasat sa imi produc singura emisiunea, sa o realizez si sa o prezint fara a ma cenzura si pentru acest lucru le multumesc. Am avut o libertate de exprimare care astazi nu mai exista pe sticla.

Am rugat-o pe Romanita Iovan sa ma ajute pentru pilotul emisiunii si a facut-o cu mare drag. Un gest pe care nu il voi uita.

Dupa cateva emisiuni High Life, atentia publicului masurata in audiente nu era impresionanta si atunci am avut o idee. L-am contactat pe Irinel Columbeanu care tocmai se despartise de Anna Lesko si am realizat primul interviu cu acesta, la resedinta sa de la Snagov. Peste noapte audientele au crescut simtitor si High Life a devenit un brand interesant.

A urmat o perioada in care era o placere sa faci televiziune. Am realizat interviuri de care realmente sunt mandra, am cunoscut oameni interesanti, cu bune si cu rele si cu cei mai multi dintre ei am legat prietenii.

Odata cu venirea crizei economice, mare parte din reprezentantii high life de mai sus au disparut din vizorul publicului, parfumul de odinioara fiind inlocuit cu subiecte de scandal duse intr-o zona la limita trivialitatii.

Din acest motiv am ales sa opresc pentru un timp proiectul High Life, pana cand diferenta dintre valoare si non-valoare va fi atat de evidenta incat publicul va selecta imediat si va respinge a priori prostul gust.

In 2006 am intalnit iubirea adevarata. Am celebrat acest dar de la Dumnezeu cu logodna pe care am facut-o la Venetia intr-o biserica romaneasca ce v-o recomand cu drag. Asa mi-a venit ideea proiectului Gondola d’Amore.

In vara lui 2007 am deschis pe malul lacului Floreasca, restaurantul La Gondola, si am adus de la Venetia singura gondola veritabila din Romania. Gondola a fost instalata pe lacul Floreasca. Asa s-a nascut Gondola d’Amore, un proiect de o vara, 10 emisiuni care au celebrat iubirea. Publicul a ales castigatorii care au plecat in voiaj de nunta la Venetia, orasul indragostitilor. Emisiunile au fost difuzate de postul tv B1.

In acea vara am ramas insarcinata. Totul s-a schimbat. Viata mea a capatat un cu totul alt sens. Mult mai profund. Maternitatea si viata de familie m-au facut mai responsabila si mi-am stabilit foarte clar prioritatile.

Am facut o pauza de un an de la televiziune, pentru a ma ocupa in totalitate de baietelul meu.

In 2011 am schimbat postul de televiziune. Am participat la concursul organizat de TVR cu proiectul “La vie en rose ” si am avut sorti de izbanda. Emisiunea a debutat cu un interviu in exclusivitate realizat la Paris, acasa la tatal Presedintelui Frantei de la acea vreme, Pal Sarkozy, cel care a sugerat si numele emisiunii, “La vie en rose”.

Mi-am dat seama ca piata media este saturata de cancan monden si subiecte fabricate si in acest hatis al prostului gust singura solutie de salvare este o emisiune curata. O emisiune care sa prezinte viata in roz, jumatatea plina a paharului si care sa te poarte cu gandul la rafinamentul micului Paris de odinioara, cand doamnele stiau sa se comporte in societate, iar domnii stiau cum sa le trateze. Vremuri care ar trebui sa ne inspire.

In paralel cu proiectele din televiziune, in septembrie 2012 am ales sa transform restaurantul La Gondola in La Gondola Events, locatie specializata pe evenimente private, pentru a veni in intampinarea celor care doresc sa organizeze un eveniment pe malulul lacului, avand ca piesa de rezistenta singura gondola veritabila din Romania.

Mi-am organizat cu ceva timp in urma propria nunta, cat si botezul baietelului meu fara a apela la o agentie la acel moment, bazandu-ma bineinteles pe angajatii restaurantului. Astfel, mi-am dat seama ca idealul este ca insasi locatia sa ofere serviciile pe care le ofera o agentie. De la wedding-planner, aranjamente florale, program artistic, pana la consiliere in alegerea rochiei de mireasa.
Am hotarat sa ma implic personal in relatia cu clientii, fie ca este vorba despre o nunta, un botez sau un eveniment corporate.

Televiziunea ramane pasiunea mea, insa a vorbi cu oamenii este o arta, fie ca acestia sunt invitati in platoul emisiunii sau doresc sa organizeze un eveniment.

Dragii mei, prin intermediul acestui blog, va stau la dispozitie pentru consiliere in organizarea evenimentului vostru.

Daca esti o tanara mireasa si vrei sa ai o nunta de vis, contacteaza-ma si te voi ajuta cu mare drag.

Vino in Gondola d’Amore si lasa-te pe mana specialistilor. Nu va trebui sa iti faci griji pentru nimic pentru ca o echipa de profesionisti iti va organiza evenimentul in cele mai mici detalii.

Monica Stan Caval

Share